П О К А Н А

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА (МПЦ-ОА) МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА МЛАДИНА НА АВСТРАЛИЈА (МОЈА)    Возљубени во Господа, ние како раководство на Македонската православна младина на Австралија (МОЈА) ја имаме особената чест да Ви ја доставиме следната:   П О К А Н А   Ве покануваме на Македонскиот православен духовен семинар на тема:   „Православната црквата во современиот свет (проблеми, решенија и предизвици)“   Семинарот ќе се одржи на 23-ти …

Генерално собрание и избор на ново раководство на МОYА (Македонска православна младина на Австралија)

МОYA (Macedonian Orthodox Youth of Australia), или Македонска православна младина на Австралија, на својот редовен генерален состанок одржан на 29.06.2017 година го изгласа своето ново раководство на органицазијата. За председател едногласно беше изгласан  Отец Гаврил Галев, а за негов заменик и потпретседател Ананија Ананиевски. Потоа за секретарка беше изгласана Даниела Затаракоска, а за благајник Елена Марушевска. Целта на MOYA е да организира и да присуствува на духовни патувања, да присуствува во активности и да …

Нова активност на Македонската православна младина на Австралија (МОYA)

На 03. 07. 2017 година во организација на Македонската православна младина на Австралија се одржа заедничко дружење на членовите, кои заедно се забавуваа преку куглање. Macedonian Orthodox Youth enjoyed a fun night @ Bowling on Monday night!! A special thank-you to the mums that joined us with the younger members.  

Спортски активности на Македонската православна младина на Австралија (МОYA)

На 28. 05. 2017 година во организација на Македонската православна младина на Австралија се одржа заедничко дружење на членовите, кои овој пат одлучија тоа да го направат, играјќи одбојка. Македонската православна младина на Австралија секој месец ќе организира по еден настан, па по тој повод Ве повикуваме на  заедничко дружење и на останатите следни настани: 18 ЈУНИ – ПИКНИК ВО ПАРК 03 ЈУЛИ – КУГЛАЊЕ За повеќе информации, обратете се …

Најава за настани и активности на Македонската православна младина на Австралија (МОYA)

Почитувани верници и членови, Македонската православна младина на Австралија – секој месец ќе организира по еден настан, па по тој повод Ве повикуваме на  заедничко дружење на следните настани: 28 МАЈ – ОДБОЈКА 18 ЈУНИ – ПИКНИК ВО ПАРК 03 ЈУЛИ – КУГЛАЊЕ За повеќе информации, обратете се кај: Даниела: 0405 165 522 Катерина: 0422 600 732 И во прилог Ви ја ја доставуваме програмата.