СООПШТЕНИЕ ЗА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ БОГОСЛУЖБИ ВО ЦРКВАТА „СВЕТИ НИКОЛА“ КАБРАМАТА 2017

 • ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК – 13ти април

 

 • 8:30 наутро: Света Василиева литургија, на крајот ќе има Причесна и Маслосвет;
 • 6:00 навечер: Читање на дванаесетте евангелија за Христовите спасителни страдања.

 

 

 • ВЕЛИКИ ПЕТОК 14ти април

 

 • 8:30 наутро: Царски часови и изнесување на Плаштаницата;
 • 6:00 навечер: Христово погребение со пеење на трите статии.

 

ВЕЛИКА САБОТА 15ти април

 • 30 наутро: Света Василиева Литургија и Света Причест;
 • 11:30 навечер: Пред – велигденска Богослужба со трикратна обиколка околу црквата.

ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО ВЕЛИГДЕН

 • НЕДЕЛА 16ти април

 

 • На полноќ: Велигденска Литургија и Света Причест;
 • 9:00 наутро: Воскресенска Богослужба и Света Причест.

 

 • ВТОРИОТ И ТРЕТИОТ ДЕН ВЕЛИГДЕН (17-ти и 18-ти април)

 

 • Света Литургија со почеток во 8:30 наутро.

 

ПАРОХИСКИ СВЕШТЕНИК,

протојереј – ставрофор

Ѓорѓија Лапоски