Нова активност на Македонската православна младина на Австралија (МОYA)

На 03. 07. 2017 година во организација на Македонската православна младина на Австралија се одржа заедничко дружење на членовите, кои заедно се забавуваа преку куглање. Macedonian Orthodox Youth enjoyed a fun night @ Bowling on Monday night!! A special thank-you to the mums that joined us with the younger members.  

Спортски активности на Македонската православна младина на Австралија (МОYA)

На 28. 05. 2017 година во организација на Македонската православна младина на Австралија се одржа заедничко дружење на членовите, кои овој пат одлучија тоа да го направат, играјќи одбојка. Македонската православна младина на Австралија секој месец ќе организира по еден настан, па по тој повод Ве повикуваме на  заедничко дружење и на останатите следни настани: 18 ЈУНИ – ПИКНИК ВО ПАРК 03 ЈУЛИ – КУГЛАЊЕ За повеќе информации, обратете се …

Најава за настани и активности на Македонската православна младина на Австралија (МОYA)

Почитувани верници и членови, Македонската православна младина на Австралија – секој месец ќе организира по еден настан, па по тој повод Ве повикуваме на  заедничко дружење на следните настани: 28 МАЈ – ОДБОЈКА 18 ЈУНИ – ПИКНИК ВО ПАРК 03 ЈУЛИ – КУГЛАЊЕ За повеќе информации, обратете се кај: Даниела: 0405 165 522 Катерина: 0422 600 732 И во прилог Ви ја ја доставуваме програмата.      

Нови активности и настани на Македонската православна младина на Австралија (MOYA)

  Македонската православна младина на Австралија (MOYA) зеде учество помеѓу останатите младински заедници на манифестацијата „My day – Festival 2017“. Исто така во Мелбурн беше организирано правење на крстови од страна на најмладите по повод престојниот празник Цветници.      

Свечено одбележување на 10 годишниот јубилеј од постоењето на Македонската Православна Младина на Австралија (MOYA)

На 19. 11. 2016 година Македонската Православна Младина на Австралија (MOYA) одбележа 10 години од нејзиното основање. На јубилејната прослава биле присутни голем број православни верници од македонската заедница, како видни лица од заедницата и политичкиот живот на Австралија, но и претставници од другите помесни цркви. На свечената прослава свој говор пред присутните гости одржал претседателот на MOYA, г. Ананија Ананиевски.   Говор на претседателот на MOYA – по повод …