ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ БОГОСЛУЖБИ ПРИ МПЦО „СВЕТА НЕДЕЛА“ ВО ГОЛД КОСТ

Македонска православна црква „Света Недела“ – Голд Кост (Квинзланд)

 

По повод големиот христијански празник Воскресение Христово – Велигден, Црковниот управен одбор на МПЦО „Света Недела“ од Голд Кост Ве известува дека протојереј – ставрофор Ѓоргија Лапоски ќе богослужи во нашиот храм и Ве поканува да земете активно учество на богослужбите, кои ќе се одржат во следниот распоред:

 

6 април – ВЕЛИКИ ПЕТОК – службата започнува вечерта во 18:00 часот;

 

7 април – ВЕЛИКА САБОТА – службата започнува вечерта во 23:00 часот – ЛИТУРГИЈА И ПРИЧЕСТ

 

8 април – ВЕЛИГДЕН – службата започнува наутро во 09:30 часот – по што следува ручек и богата програма со познатиот пејач и музичар Оливер од Сиднеј.

 

Цената на игранката ќе биде 25 долари со вклучено богато мезе и ручек.

Исто така ќе има и забавни активности и за децата (entertainment).

 

Да сме живи и здрави и радосни да си ги дочекаме Велигденските празници!

 

Известува:

Лазар Спировски

 

„Saint Nedela“ – Macedonian Orthodox Church– Gold Coast

219 Banyla Drive Gaven, Gold Coast QLD 4211