Настани

Соопштение: Распоред за престојните Велигденски богослуженија  во црквата „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, Мелбурн (Викторија)

EASTER SCHEDULE OF THE SERVICES FOR HOLY WEEK   13 April – GREAT THURSDAY: DIVINE LITURGY of St.Basil the Great with holy anointment oil @ 9:00 am 6:30pm: READING OF THE 12 GOSPELS and The bringing out of the Holy Cross   14 April – GREAT FRIDAY: Vespers with the bringing out of the shroud (plashtanica) (Strict fast) @ 9:00 am Matins – BURIAL OF THE SHROUD @ 6:30pm:   …

Литургија на претходноосветени дарови во храмот „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, Мелбурн (Викторија)

На 12. 04. 2017 година,  во светата и велика Среда од Страсната седмица, во црковната општина „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, старешината на храмот јерејот Климент Станковски отслужи Литургија на претходноосветени дарови. На Литургијата, учество зеде верен народ, кој му се заблагодари на Бога и се причести со Светите Христовите Тајни.    

РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ВО ЦРКВАТА СВ. ПЕТКА ВО РОКДАЕЛ – СИДНЕЈ, СТРАСНА НЕДЕЛА И ВЕЛИГДЕН / EASTER SCHEDULE OF THE SERVICES FOR HOLY WEEK

EASTER SCHEDULE OF THE SERVICES FOR HOLY WEEK   12 April – GREAT WEDNESDAY: Presanctified Liturgy @ 9:00 am 13 April – GREAT THURSDAY: DIVINE LITURGY of St.Basil the Great with holy anointment oil @ 9:00 am 7:00 pm:  READING OF THE 12 GOSPELS  and The bringing out of the Holy Cross 14 April – GREAT FRIDAY: Vespers with the bringing out of the shroud (plashtanica) (Strict fast) @ 9:00 …

Цветници во храмот „Света Петка“ во Рокдејл, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

На 09. 04. 2017 година, кога се празнува празникот Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим – Цветници, во црковната општина „Света Петка“ во Рокдејл, игуменот Гаврил (Галев) отслужи Света божествена Литургија. На Литургијата, учество зеде мноштво верен народ, кој му се заблагодари на Бога и се причести со Светите Христовите Тајни.