Утрена богослужба со читање на 12 евангелија за Христовите страдања и изнесување на Распетието Христово во храмот „Свети Никола“ во Перт (Западна Австралија)

На 05. 04. 2018 година, во Светиот и Велики четврток од Страсната седмица, во црковната општина „Свети Никола“ во Перт, старешината на храмот протојереј Станко Јовановски во отслужи утрена богослужба со читање на 12 евангелија за Христовите страдања и го изнесе Распетието Христово.

На богослужението учество зеде мноштво верен народ.