Веронаука во црковната општина „Света Петка“ – Рокдејл (Нов Јужен Велс)

Секој понеделник во црковната сала при ПЦО „Света Петка“ во Рокдејл – Сиднеј, о. Гаврил (Галев) одржува часови по веронаука.

Темата за овој понеделник (15. 05. 2017 година) беше „Толкување на евангелскиот настан за жената Самарјанка“.

Верниците активно учествуваа во предавањето со свои прашања и размислувања на оваа тема.

 

In Church St. Petka in Rockdale, every Monday from 7:00 PM, there will be Bible study.

Welcome.

Секој Понеделник од 19:00 во црквата св. Петка во Рокдаел ќе има веронаука.

Повелете.

 

65 Railway St, Rockdale NSW 2216